name

Vinnare 2017

Här kan du se alla ScanStar vinnare i 2017 tävlingen arrangeret av Finland


io ScanStar-priser tilldelat
Tio Scanstar-priser delades ut i årets Scanstar konkurrens. Det fanns 22 förpackningslösningar i konkurrens från Finland, Sverige, Danmark och Norge.

Kvaliteten på bidragen fick var mycket hög i årets tävling, sade juryn. Juryn konstaterar också med glädje att antalet bidrag ökade med cirka 40 procent från förra årets tävling.

"Vi har sett bidrag från alla nordiska länder. Det fanns en mängd bra alternativ att välja mellan. Det visar att know-how inom förpackningsindustrin är mycket hög i de nordiska länderna, säger juryn.

Juryn är också nöjd med att förpackningsindustrin i Skandinavien med fokus på slutanvändaren funktionalitet och användarupplevelse. Även den nordiska förpackningsindustrin fokuserar på ansvar och miljöaspekter. Juryn konstaterar att förpackningar måste tjäna hela värdekedjan: En förpackning måste erbjuda skydd och funktionalitet, tillhandahålla information, vara hållbar och lätt att göra sig av med.

För juryn var ett bidrag över alla andra. Juryn nominerade Atria modern vakuumförpackning för färskt köttfärs som sitt förstahandsval.

ScanStar är en gemensam nordisk förpacknings tävling varje år sedan 1969 av Scandinavian Packaging Association SPA. Tävlingen är öppen för alla förpackningslösningar konstruerade, tillverkade eller tillverkas i ett av de nordiska länderna. ScanStar 2017 anordnades av Finska Förpackningsföreningen i Helsingfors, där juryn samlades.

Ordförande i juryn för tävlingen var adm. Direktör Antro Saila av Finska Förpackningsföreningen. Jurymedlemmar var Lasse Lavrsen, Toms Group (Danmark), Allan Dickner, IKEA (Sverige, inte närvarande), Ole Anton Bakke, Jotun (Norge) och Markus Joutsela, Aalto-universitetet (Finland). Dessutom Søren Rahbek Østergaard (Danmark) som observatör för SPA och Johanna Nikunen (Finland) som press representant.

Prisutdelningen för tävlingen hålls på förpackningen toppmötet i Lahtis, Finland den 29 november 2017. En förpackning tilldelat en ScanStar har rätt att delta i den internationella WorldStar tävlingen anordnades av World Packaging Organization (WPO).

ScanStar-vinnare er:


APak: Simple Sphere

Meget effektiv transportemballageløsning til levering af autodele. Denne omkostningseffektive løsning er nem at arbejde med, du behøver ikke værktøjer til at åbne og også håndteringssystemet er godt og moderne. Pakken sparer lagringsplads når den ikke er samlet og også når den er fyldt med bildele. Emballagematerialet er godt til genanvendelse, det er hovedsagelig pap og delene fremstillet af VCI og plastskum er nemme at fjerne. Emballagen forbedrer også ergonomien.

Producent: APak ab og Mondi Wellpappe Ansbach GMBH
Designer: APak ab og Mondi Wellpappe Ansbach GMBH
Emballagebruger: Volvo Car Cooperation
Flere oplysninger: magnus.sidling@apak.se

 

AR Carton Oy: Orion Sileo Børnesikret emballage


Børnesikker emballage til gel for at lindre støjangst til hunde. Dette er en børnesikret emballage med god mekanik og funktionalitet, og det er noget, jurymedlemmerne ikke har set før. Ideen om denne emballage i et stykke er smart, enkel og elegant og kan pakkes automatisk.

Producent: AR Carton Oy
Konstruktionsdesigner: Susanna Sotka
Emballagebruger: Orion Oyj
Flere oplysninger: maija.junkola-lehtonen@ar-carton.fi

 

Atria: Moderne vakuumpakke til frisk hakket kød


Vakuumplastopløsningen repræsenterer noget helt nyt i branchen. Det er enkelt, elegant og godt arbejdede. Vakuumpakken er lavet af fleksibel film, det sparer materiale og tager ikke meget plads under transport, på en butikshylde, i køleskabet eller skraldespanden. Den repræsenterer også effektiv anvendelse af eksisterende maskiner.

Denne emballage er juryens førstevalg i Scanstar 2017 konkurrencen og den overbeviste juryen i alle interaktionspunkter.

Producent: Atria
Konstruktionsdesigner: Packdesign ID
Emballagebruger: Atria
Mere information: aaro.makimattila@atria.com

 

Eltete TPM: The Box løsning til tung eksport


Emballagen er designet til at transportere lette eller tunge produkter. Produkterne er nemme at indlæse og losse i denne enkle, fiberbaserede materialeløsning. Den leveres i flad form, hvilket sparer plads, og den er let samlet uden værktøj. Det repræsenterer god brug af honeycomb egenskaber.


Producent: Eltete T PM
Konstruktionsdesigner: Eltete TPM
Bruger: Flere kunder
Mere information: matti.tarjo@eltete.com

 

Glomma Papp: Ny selvbakke løsning med låg til Skyrdåse

 
Fremragende løsning til detailemballage, som øger brandsynligheden. Opbygningen af bakken er stiv, flip-release systemet er nemt at bruge, og det fungerer godt mekanisk. Bakken er elegant og beskytter produktet rigtig godt. Dobbelt triagulær basedesign er noget, der aldrig har været set før.

Producent: Glomma Papp AS
Konstruktionsdesigner: Kelly Eldor Hakkebo
Emballagebruger: Q-meierine
Mere information: kelly.hakkebo@glommapapp.no

 

Plus Pack: Prægning på aluminiumbeholdere


Prægning på aluminiumsemballager er en ny ide i denne emballageapplikation, og det er teknisk ikke nemt at lave. Teknikken tilbyder en ny slags synlighed til brandejere i 3D. Beholderen er stiv selv uden prægning, men prægningen giver den ekstra styrke.

Producent: Plus Pack AS
Bygningsdesigner: Bengt Egelund
Emballagebruger: Fødevareindustrien
Mere information: c.hermansen@pluspack.com

 

Plus-pack: ZEN-udvælgelsesplatte


Brugervenlig platte til tapas eller salater, der er lavet af bæredygtigt materiale, PP Kalk. Mere end halvdelen af råmaterialet kommer fra naturlige mineraler, så emballagens miljøfaktor er positiv. Udformningen af den termoformede og alsidige platte er flot, og den er nem at bruge. Den haptiske følelse er også behagelig. Det er en god standardløsning med lav miljøpåvirkning.


Producent: Plus Pack AS
Konstruktionsdesigner: Plus Pack AS
Bruger: Emballageforhandlere og industrielle fødevarekunder
Mere information: k.garbacenka@pluspack.com

 

Pyrol: Fornybar æggeboks til genopfyldning af fiskebestand


Ny bionedbrydelig idé om æggeboks hjælper med at genskabe en selvbærende befolkning af vandrende fisk i flodhabitater. Emballagen er en smart, alternativ brug af pap, som ikke skaber affald. Det er en simpel løsning for en miljøudfordring, og den gør et godt stykke arbejde i årtier. Kartonemballagen kan også leveres fladt, hvilket giver værdi.


Producent: Pyroll Group Py
Konstruktionsdesigner: Manu Vihtonen, Teemu Jormanainen
Mere information: anne.aaltonen@pyroll.com

 

Stora Enso Emballage: Nyt emballagekoncept for kartonlamper


Transport- og salgsemballage til kartonlys repræsenterer fremragende ydeevne af bølgepap. Det er pænt designet og alle overflader af emballage er i brug. Enkeltemballagen er generelt godt lavet, og selv mindre detaljer er tænkt igennem og giver noget ekstra til brugeroplevelsen. Godt håndværk.

Producent: Stora Enso Packaging Oy
Konstruktionsdesigner: Miia Vettenranta
Emballagebruger: Andbros Oy
Mere information: timo.anonen@storaenso.com

 

Valio House brand 1 liter gavltop til mælkekarton: Tetra Rex Bio-Based


Helt og aldeles plantebaserede råvarer erstatter konventionelle gavl-toppakker i alle Valio-husets 1 liter-emballager. Råmaterialet er blevet ændret af de rigtige grunde, og det viser et skridt imod den rigtige retning. Det er et grønt valg, der er baseret på et langsigtet bæredygtighedsprojekt.

Producent: Tetra Pak
Emballagebruger: Valio
Flere oplysninger: tanja.virtanen-leppa@valio.fi