name

Vinnere 2015

Her kan du se alle ScanStar vinderne fra 2015 konkurrencen afholdt i Sverige


Drøftelserne var som sædvanlig mange og lange for juryen om bidragene til dette års ScanStar-konkurrence. Juryen samledes uden for Stockholm i midten af ​​september for gennemgå de 28 modtagene bidrag. Flere virksomheder havde indgivet mere end ét bidrag til konkurrencen.


Også i år var der en vis dominans af fiberbaserede bidrag i konkurrencen, men hvad kan man ellers forvente af en nordisk konkurrence? Både nye innovationer og variationer på ældre var en del af bidragene. Juryen blev konfronteret med alt fra nyskabende kartonemballage, nye poser af polymere materialer til forskellige typer af bægre. Selvfølgelig kan man ikke sammenligne disse emballager med hinanden, fordi de er så forskellige – hver emballage skal vurderes for sig selv.
 

- Vi havde både industri- og forbrugeremballage til fødevarer, display og transport og logistik til at bedømme, og det var en interessant spændvidde, siger Anders Engström fra Intressentforeningen Packforsk, der var formand for dette års konkurrence.


- Måske var det årets to højdespringere dels en transportemballage, der med meget små justeringer fik en ekstra beskyttende funktion for en fødevare eller den genlukkelige e-handelsemballage der var mest spændende, men det er op til den enkelte at vurdere, hvad man føler er bedst blandt vinderne.

I juryen sad foruden Anders Engström også Allan Dickner fra IKEA, Ole-Kristian Vestbekken af ​​Mills i Norge, Lasse Lavrsen af ​​Toms Gruppen i Danmark, Bo Wallteg Nord Emballage Magazine i Sverige og Marie Hiltunen fra Stora Enso i Finland. SPA-observatør var Kari Bunes fra Emballasjeforeningen i Norge, som afholder konkurrencen næste år. SPA er sammenlægningen af ​​emballageforeningerne i de nordiske lande.

Det skal tilføjes, at et af bidragene til konkurrencen var indgivet af Stora Enso og til vurderingen af ​​dette bidrag deltog Marie Hiltunen ikke.

Juryen var temmelig hård i sin vurdering af dette års bidrag. Ni af de modtagne bidrag fik en ScanStar og har således mulighed for at deltage i WorldStar-konkurrencen.

Her er 2015 vinderne:

 

Clip-Lok SimPak

Företag: Clip-Lok SimPak, DanmarkDette er et billed af Scanstar 2015 vinderen fra Clip-lok

Blev belønnet med en ScanStar for sin nye, brugervenlige løsning til tunge laster. Den smarte løsning kan åbnes og lukkes uden brug af værktøj, og det gør det muligt let at skelne mellem forskellige materialer til efterfølgende genanvendelse. Løsningen er genanvendelig og eliminerer behovet for søm eller hæfteklammer. Desuden kan kasserne opbevares plano

 

Ruutu Packaging för Ittala


Företag: Pyroll Oy, Finland

Blev belønnet med en ScanStar for et design, der fremhæver det produkt, der er emballeret. Det er en iøjnefaldende gaveindpakning med materiale- og printkvalitet i overensstemmelse med mærkets image. Formen giver mulighed for forskellige muligheder for display.

 

Förpackning till golvbrunn


Företag: Orapac, Finland

Belønnes med en ScanStar i erkendelse af en ressourceeffektiv løsning med fremragende display af produktet og integration af relaterede oplysninger.

 

Safe Storage Corner


Företag: Smurfit Kappa, Sverige

Denne Emballage får en ScanStar af juryen som anerkendelse af en teknisk designændring af en papkasse, hvor beskyttelsen er forstærket på en meget enkel og omkostningseffektiv måde. Den store fordel er, at løsningen reducerer produktskader og fødevarespild. Opløsningen kan anvendes til mange andre formål.

 

Tork Carry Box


Företag: DS Smith, Sverige
Tork Carry Box får en ScanStar for sin veldesignede konstruktion med en velgennemtænkt løsning, der tager hensyn til de daglige brugeres ergonomi. Særlig interessant er sammenfoldningen af kassen gennem det nye greb i bunden af den. Let at åbne, let at bære og let at genbruge.

 

Nomad Takheis


Företag: Peterson Packaging AS, Norge

Jury tildeler denne emballage en ScanStar for konstruktion af indlægget, som består af en del, der effektivt låser og beskytter produktet. Alle dele af emballagekonstruktionen er af det samme materiale, hvilket gør genvindingen lettere. Udnyttelsen af materialet er optimeret.

 

Postförpackning med returmöjlighet


Företag: Glomma Papp, Norge

Juryen tildeler denne emballage en ScanStar for en løsning på en af de største udfordringer i e-handel, at bruge en transportemballage, der også kan bruges til returforsendelser. Denne løsning gør det muligt for kunden at plombere transportemballagen uden brug tape eller andre tætningsmaterialer. Emballageintegriteten er meget høj i begge transportretninger.

 

Valio Eila Cream Pudding


Företag: RPC Superfos a/s, Danmark

Juryen tildeler denne emballage en ScanStar for en ny og innovativ løsning. Det er en emballage med "merværdi", der skaber en ny måde at servere indholdet på. Emballagen skaber et samspil mellem forbrugeren og brandet. Det er en funktionel nytænkning og et skridt i retning af større brugervenlighed. Hvordan man serverer tydeligt beskrevet. Resultatet er et pænt arrangement på tallerkenen.

 

On the go Easy Snacking


Företag: RPC Superfos, Danmark

Juryen tildeler denne emballage en ScanStar for et nyt, elegant, firkantet design, der opfylder kravene til en emballage til "on-the-go"-markedet. En komplet løsning, der virker. Låsefunktion er en ekstra fordel, der gør det let at stable emballagen, hvilket er pladsbesparende både på hylderne og under transporten. Et velafbalanceret design, hvor formen kombinerer det bedste af runde og firkantede alternativer. In Mould Labelling giver en meget glat overflade, og det er nemt at få adgang til skeen og indholdet. Det er en komplet løsning.

 

Du kan finde pressemeddelelsen om årets Scanstar 2015 vinderne her:

Tuff jury gav nio tilmeldte bidrag en ScanStar - Innventia

ScanStar 2015 vindere

Tuff jury gav nio tavlingsbidrag en ScanStar - Innventia