Logo: Scanstar, link til forsidenLogo: Scanstar, link til forsiden
Scanstar
  Udskriv Udskriv  Søg Søg
Du er her: Scanstar > Scanstar vindere

Scanstar vindere

Dette er Scanstar stjernen som viser de fem nordiske landes navne samt en stjerne med skriften scanstar - bruges til Scanstar konkurrencen

ScanStar 2014 vindere

billedet er til ScanStar 2014 konkurrencen og forestiller en chokoladeæske formet som en cube Fazer Magic Cube

 

 

Produkt:

Fazer Magic Cube

Producent:

VG Kvandra Pak AS

Formgiver:

Illumination

Bruger:

Fazer Konfektyr

Beskrivelse:

Fazer Magic Cube, ny gaveemballage til ”magiske” praliné. Det er et legesygt kalejdoskop med konverterbar form fyldt med chokolade. Emballagen er en elegant gave at tage med hjem fra rejsen. Emballagen er fremstillet af karton (Carta Solida).

Begrundelse:

Tiltrak sig juryens største opmærksomhed som et udpræget luksusprodukt, der vækker nysgerrighed og rummer en overraskende eventoplevelse - kunne også være anvendt til fx parfume. Et godt eksempel på en kreativ emballageløsning, der er velegnet til brandbuilding. Emballagen udfordrede juryen og blev betegnet som ’Best in Show’.

Billedet er til ScanStar 2014 konkurrencen og forestiller Atria Cold Cut emballagen Atria Cold Cuts

 

 

 

Produkt:

Atria Cold Cuts

Producent:

Atria Finland Ltd.

Formgiver:

 

Packdesign ID Finland sammen med Atria Finland Ltd.

 

Bruger:

Alle finske forbugere, der bruger skiveskåret pålæg i deres kost.

Beskrivelse:

Thermoformet bakke med låg og MAP. Emballagen er fremstillet af PET/PE plastik. Produktinformationslabels er af papir. Åbningshjørnet er et hovedelement i denne emballage. Det er en helt ny måde at åbne thermoformet emballage på. Låget har genluksfunktion, og fordi det er stift vil det lukke tæt til bakken.

 

Begrundelse:

Der er anvendt optimal design for at skabe en god åbnings- og genlukfunktion med god tæthed. Flappen er fremhævet både via form og grafisk design og bagsiden har håndgrip, der ikke lader nogen i tvivl om emballagens egenskab og derved skaber en tryg købsoplevelse. Et eksempel på inkluderende design og god for reumatikere, hvor min. 20 mm overslip giver max. trækkraft. Bakken er bare lavet rigtigt.

 

 


 

 

 

 

 

Produkt:

 

D-pakk til ståposer med fiskesauce, distributionsemballage til TORO Middagsklar fiskesauce

 

Producent:

 

Peterson Packaging AS

 

Formgiver:

Orkla Foods Norge AS, Toro Elverum og Mari Haugesten (Peterson Packaging)

Bruger:

 

 

Orkla Foods Norge AS,

Toro Eleverum

Beskrivelse:

Distributionsemballage og hyldeeksponering af færdige saucer til fisk. Fremstillet af bølgepap, letbestrøget hvid E-Flute – 175 Light coated kemilite – 140 R -175 White top.

Begrundelse:

Enkel og funktionel løsning, der ikke er ny men perfekt gennemført: Materialebesparende, godt håndværk, god ergonomi i butiksansattes brug (afrivning uden brug af kniv) samt kan se bagvedstående kasse gennem hul og med god facing til kunderne. Kan køre på eksisterende pakkemaskiner med en wraparound-løsning.

 

 

 

 

 

 

 

 

Produkt:

 

 

 

DropBucket affaldsbeholder

 

 

 

Producent:

 

DS Smith Packaging Denmark

 

Formgiver:

 

 

 

Heiða Gunnarsdóttir Nolsøe,

Marie Stampe Berggren

 

Bruger:

 

Festivals, Events, Messen

 

Beskrivelse:

Affaldsbeholder til indsamling af affald fremstillet af bølgepap. Konstruktions designets pyramideform giver stabilitet og letter tømning.

Begrundelse:

Den ikoniske form gør, at emballagen fremstår stærk, æstetisk overbevisende og udstråler en god attitude. Er nem at transportere og at samle via stjernebund. Er coated mod fugt/regn og vil gøre sig godt på fx en festival. Giver med god facing mulighed for branding. Signalerer som skraldespand et betydeligt samfundsansvar.

 

 


 

 

 

 

 

Produkt:

 

HalfMoonTM injectionsstøbt container med praktisk ske og to-delt indsat

 

Producent:

 

RPC Superfos a/s

 

Formgiver:

 

Torben Noer/Jérome Mugnier

 

Bruger:

 

Royal Canin

 

Beskrivelse:

Emballage til dyremad – katte eller hundetørfoder. Brugt som tom reklame emballage. Ved køb af tre poser dyremad tilbydes forbrugeren HalfMoonTM emballagen til opbevaring af produktet. Fås i tre versioner: 1) Spand og låg, 2) spand, låg og ske eller 3) spand, låg, ske og indsats. Praktisk, sikker og hygiejnisk opbevarelse. Ved rejsebrug bruges den to-delte indsats til vand og foder – har praktisk ”non-slip grip” i bunden.

 

Begrundelse:

En tiltalende facon, der både giver god bæreergonomi og mulighed for flot IML grafik. Er et highend alternativ til fx 15 kg sække med dyrefoder, så spanden kan fungere som refill. Løsningen er kendt fra malingsspand, videreudviklet og tilpasset en helt ny kategori, og dette er gjort med masser af god brugerindsigt” Det er en eksklusiv emballage, der giver kunden en høj brugsværdi.

 

 

 

 

 

 

Produkt:

CASTELLO ALPS SELECTION SwiftOpen® - Easy open & re-close

Producent:

 

Arla Foods Amba

Formgiver:

 

SwiftOpen ApS og Fuji Packaging GmbH

 

Bruger:

 

Arla Foods Amba – forbrugeremballage

 

Beskrivelse:

Forbrugeremballage til gul ost med SwiftOpen® easy open og re-close i stand-up-pouch format. SwiftOpen® øger brugsværdien af pakningen uden væsentlige meromkostninger. SwiftOpen® tilføres pakkefolien under pakkeprocessen med samme produktivitet som hvis ikke funktionen blev tilføjet. Emballagen er fremstillet af folie laminat OPA/PE

 

Begrundelse:

Ståposen fik mange plus-ord med på vejen af juryen, der faldt for det inkluderende design med nem åbning og praktisk genluk. Er en emballageløsning, som fødevarebranchen er glad for og som gør sig godt på hylden og som forbrugerne også vil synes om. Består af kun en emballagedel, der kan køre på eksisterende pakkemaskiner.

 

 


 

 

 

 

 

 

Produkt:

 

MAPET® II, emballage til kød, fjerkræ og fisk

 

Producent:

 

Færch Plast A/S

Formgiver:

 

Færch Plast A/S

Bruger:

 

Fødevareproducenter af fersk kød, kylling og fisk

 

Beskrivelse:

Fødevareemballage fremstillet overvejende af genbrugsplast – også kaldet rPET, som er regenereret af plastflasker. Super transparent materiale, der skiller sig ud fra mængden ift. det gængse skandinaviske plastmateriale PP. Forbrugerne kan bedre vurdere kvaliteten og integriteten af indholdet.

 

Begrundelse:

Et skridt i den rigtige retning! Gør brug af genbrugsplast og lever derved op til kravene i fremtidens cirkulære samfund. Den transparente bakke tiltaler forbrugerne ved at præsentere indholdet på indbydende og flot vis. En gennemført fødevareemballage med rPET regenerat i midten af laminatet. Juryen imødeser, at fødevarebranchen foretager nogle bæredygtige valg nu ved fx at tage denne emballage i anvendelse.

 

 

 

 

 

 

 

 

Produkt:

 

Expresso Fliptop

Producent:

 

Maskinpakking AS

 

Formgiver:

 

Ketin Snarset

 

Bruger:

 

Fazer i Sverige og Finland, både for 200 grams kakao og 400 grams kakao, bagepulver og vaniljesukker

Beskrivelse:

Maskinpakking har udviklet en ny løsning for fliptop på Expresso emballage, som er meget enkel at åbne og lukke. Emballagen bruges til alle former for pulverprodukter som fx kakao, bagepulver og vaniljesukker. Emballagen kan fremstilles på samme maskiner som før ændringen, med moderate ombygninger. Hele emballagen fremstilles af et ark og er i forhold til andre emballager støvtæt.

 

Begrundelse:

Valget af fliptop-featuren en forbedring af den eksisterende emballage. Giver bedre visuel præsentation efter åbning og signalerer noget elegant og smart. Skaber merværdi for forbrugeren ved at tage sig godt ud på køkkenbordet, også efter åbning. Aldrig mere kakaopulver i skuffen!  Kan køre på eksisterende pakkemaskiner uden yderligere omkostninger.

 

 


 

 

 

 

 

 

Produkt:

 

 

SnapQuick – en ny letvægts, praktisk genlukningsmekanisme til Ecolean® familiestørrelse emballager

 

Producent:

 

Ecolean AB

 

Formgiver:

 

Ecolean AB

 

Bruger:

 

Forbrugere

 

 

Beskrivelse:

Den nye SnapQuick genlukningsmekanisme er integreret i emballagen. Den vejer kun 0,5 gram uden at kompromittere funktionaliteten. Den består af to han- og to hunknapper og et hængsel. Når man har åbnet emballage og vil lukke den igen, folder man simpelthen toppen og giver den et let klem. Så hører man et ”smæld” og ved så, at den er lukket.

Genlukmekanismen er fremstillet af PET.

 

Begrundelse:

En ny og smart lukke-detalje til en i forvejen vellykket emballage, der tidligere er præmieret. Nem at åbne og lukke, er god til funktionssvage hænder og er med til at begrænse madspild. Det er juryens indtryk, at ideen er et skridt i den rigtige retning. Løsningen er funktionel, kombineret med et minimalt materialeforbrug. Smart og enkelt - well done!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Produkt:

 

Grilstad bordpakning med skruelåg

 

Producent:

 

RPC SuperFos

 

Formgiver:

 

RPC SuperFos

 

Bruger:

 

Grilstad AS

 

Beskrivelse:

Forbrugervenlig emballage til spegepølse. Emballagen fremstår med god kvalitet, både fysisk og visuelt og der skulle være tilstrækkeligt indsyn. Dette i kombination med krav til levnedsmidler og oxygenbarriere gjorde, at man endte op med et plastbæger med in-mould etiketter (IML). IML er modstandsdygtige – både mod kulde og fugtighed. Der er ingen fare for at den falder af, idet den er støbt ind i plasten. Fremstillet af sprøjtestøbt PP med IML og EVOH barriere.

 

Begrundelse:

Kendt ’osteklokke’-løsning, men nu anvendt i en ny applikation, som skiller sig tydeligt ud på pålægshylden. Forbrugervenlig med en rigtig god låsemekanisme med tydelig klik-indikation, der giver forbrugeren tryghed. Emballagen er elegant og kan gå direkte ind på frokostbordet og har en iltbarriere nærmest som en metaldåse. Gennemført fødevareemballage med høj forbrugerværdi.